Meteo Romania
Vremea.ido.ro · Stiri · Fanfest 2007: 24-26 august

Stiri meteo

Fanfest 2007: 24-26 august

Timp de trei zile, intre 24-26 august, platoul Jig-Vaidoia din Rosia Montana, va gazdui cea de-a patra editie FanFest Rosia Montana, cel mai important festival de mediu din Romania, desfasurat sub sloganul Spune Verde! Ia atitudine!

Radio Alternativ (www.radioalternativ.ro) la FanFest va transmite live interviuri, reportaje si discutii cu invitatii prezenti, precum si muzica festivalului, informeaza organizatorii.

Subiectele incitante de mediu: schimbari climatice, mine si cariere de suprafata, organisme modificate genetic, comert echitabil, agricultura ecologica, agrodiesel, politia animalelor etc. vor fi prezentate si dezbatute cu publicul participant. Mai mult ca oricand protectia mediului inconjurator a devenit o responsabilitate comuna.

Mesajul principal transmis anul acesta va fi „Romania nu gusta cianura!”, si invitam publicul larg sa isi manifeste sprijinul pentru un mediu curat, prin interzicerea cianurii in minerit in Romania.

Prin faptul ca la Rosia Montana toti artistii canta pro-bono, asta dovedeste ca muzica la FanFest nu e un scop in sine, ci e doar un mijloc de a aduce impreuna tineri si a povesti despre doua teme majore: ecologia si salvarea Rosiei Montane.

Potrivit organizatorilor, printre invitatii care vor canta pe scena FanFest se numara si cel mai mare muzician de blues de la noi din tara - A. G. Weinberger si Survolaj, trupa ce a ales Rosia Montana pentru lansarea noului lor album.

De asemenea, in acest an am ales sa sprijinim trupe tinere precum The Others, Rock House, Tep Zepi, pentru ca asa cum Rosia Montana merita un nou inceput si acesti tineri artisti au nevoie de sprijinul nostru.

Trupele invitate la FanFest in acest an vor crea o atmosfera relaxanta si plina de vitalitate totodata. 23 de trupe, precum si Dj-ii de la Cortul Electro si Cortul Goa vor fi prezenti la FanFest pentru a celebra natura prin ritmuri de electro, blues, alternative, jazz si funk si pentru a incuraja participarea la activitatile alternative propuse: teatru, literatura, proiectii de filme documentare, workshopuri si prezentari de mediu, excursii cu ghizi in zona si spectacole de jonglerie si foc.

Luiza Zan, solista trupei Slang va invita la FanFest- „Iti prezint o stare de fapt pe care o stim bine. Ultimii ani au insemnat pentru toti prietenii tai din tara asta inundatii, seceta, fenomene meteorologice ciudate. Cred ca stii si tu cauzele acestora, adica defrisarile scapate de sub control, poluarea masiva prin emisiile de noxe, cresterea consumului de energie electrica.

Iata inca un motiv de adaugat la aceasta stare de fapt - metoda de minerit prin cianura. Asculta-ne, suntem multi! Eu zic ca un singur cuvant poate schimba lumea intreaga. Hai sa o schimbam impreuna si sa spunem VERDE la FanFest. Nu lasa Rosia Montana sa se transforme intr-o bomba ecologica”.

HotNews.ro

24.08.2007. 01:40


Acest articol nu are nici un comentariu.

Scrie un comentariu

:

:


2 + 4 =

Vrei sa fii la curent cu vremea tot timpul?

Salveaza vremea.ido.ro:

Seteaza ca Start Page
Adauga pagina la favorite
Add to Yahoo! | Add to del.icio.us

Sitemap Prognoza meteo Arhiva Articole Starea vremii Vremea.ro Vremea pe 15 zile