Meteo Romania
Vremea.ido.ro · Stiri · Printul Charles despre incalzirea globala: Ziua judecatii de apoi se apropie

Stiri meteo

Printul Charles despre incalzirea globala: Ziua judecatii de apoi se apropie

Printul Charles indeamna Europa sa se implice mai mult in eforturile de combatere a incalzirii globale, pentru ca ora "judecatii de apoi" se apropie in mod periculos. Intr-un discurs sustinut in plenul Parlamentului European, mostenitorul coroanei britanice a declarat ca "trebuie actionat cat se poate de repede pentru a face fata provocarii schimbarilor climatice", noteaza AFP.

"Daca lumea nu tine cont de provocarile viitoare, rezultatul va fi o catastrofa pentru toata lumea. Judecata de apoi pentru modificarile climatice se apropie tot mai rapid", a avertizat acesta.
Printul Charles a cerut Uniunii Europene sa creeze o legatura mai stransa intre cetatenii comunitari, sectorul public si organizatiile nonguvernamentale care lupta impotriva schimbarilor climatice.

El a salutat propunerile CE privind reducerea emisiilor de gaz cu efect de sera si folosirea surselor de energie alternative in proportie de 20% pana in 2020, dar a subliniat ca trebuie mers "mult mai departe" pentru a intensifica eforturile si pentru a convinge SUA si tarile in curs de dezvoltare sa participe activ la masurile luate pentru protectia mediului.

Cunoscut pentru implicarea sa in problemele de mediu, printul mostenitor a declarat ca salvarea padurilor tropicale, considerare "aerul conditionat al Planetei" reprezinta o prioritate. De asemenea, el a vorbit si despre banchiza de la Polul Nord "care se scufunda atat de repede, incat unii oameni de stiinta prevad ca peste sapte ani ea va disparea complet pe timpul verii".

"Aceste predictii reprezinta un apel pentru a ne veni in fire, in vreme ce avansam ca somnambulii catre marginea prapastiei", a declarat Charles. HotNews.ro

14.02.2008. 20:50


cdc - 02.03.2008. 14:17

Prea tarziu din pacate.
Trebuiau oprite experimentele chimice si nucleare.
Cat timp ne mai suporta pamantul acesta oare?

Maria - 09.03.2008. 15:54

Se pot face inca minuni, daca mintea omeneasca ar lucra de la nivel inalt ,prin legi si decrete dar... cum pestele de la cap se-npute, cei mici nu au ce respecta.

julia - 12.03.2008. 20:44

...luxul in viata se plateste uneori chiar cu viata....

Gino - 14.03.2008. 11:40

Cum oare au disparut marile civilizatii de pe TERRA?...cand au atins apogeul!!!

chris - 18.03.2008. 15:39

future.....it's too late for us!!!!!

Adrian - 14.04.2008. 01:08

Aviz amatorilor: va recomand filmul documentar "Un adevar incomod" al lui Al Gore. Merita vazut pentru a dobandi informatia necesara judecarii problemei.

<< Prima < Anterior [2 / 2] Urmator > Ultima >>

Scrie un comentariu

:

:


5 + 8 =

Vrei sa fii la curent cu vremea tot timpul?

Salveaza vremea.ido.ro:

Seteaza ca Start Page
Adauga pagina la favorite
Add to Yahoo! | Add to del.icio.us





Sitemap Prognoza meteo Arhiva Articole Starea vremii Vremea.ro Vremea pe 15 zile