Meteo Romania
Vremea.ido.ro · Stiri · Cum ne este afectata sanatatea de vreme

Stiri meteo

Cum ne este afectata sanatatea de vreme

Cei care sufera de migrene si cei care au probleme cu articulatiile pot prezice vremea mai bine chiar decat institutele de meteorologie. La fel si bolnavii de astm sau cei care au probleme cu alergiile. Acestia isi dau seama cu usurinta cand ceva nu este in regula in atmosfera.

Jurnalistii de la usatoday.com au punctat numai cateva dintre factorii atmosferici care ne afecteaza sanatatea: temperatura, presiunea si umiditatea.

Cum explica specialistii aceste predictii? Terminatiile nervoase ale articulatiilor au receptori care simt schimbarile de presiune. Multi dintre cei care sufera de migrene sunt ferm convinsi ca ii doare capul atunci cand se schimba vremea. Studiile arata ca temperatura si umiditatea sunt factorii care dau cel mai adesea dureri de cap. Unii au probleme cand creste temperatura sau umiditatea, altii cand scade.

In afara de degeraturi si hipotermie, frigul mai poate da si probleme de respiratie pentru astmatici si alergici. Imunologii spun ca astmaticii sunt afectati in special atunci cand bate vantul cu putere, creste presiunea atmosferica si scade temperatura. Ei au probleme si atunci cand creste umiditatea. Oamenii de stiinta au descoperit ca furtunile pot declansa atacurile de astm din cauza atmosferei extrem de incarcate.

Specialistii au descoperit o legatura intre temperaturile scazute, poluare si bolile de inima. Un studiu al cercetatorilor francezi arata ca poluarea creste riscul de infarct miocardic la adultii sanatosi, care nu au suferit niciodata de boli de inima.

Poluarea continua sa sfideze si sistemul imunitar. Cei care locuiesc in orasele mari, recunosc ca au probleme de respiratie din cauza poluarii. Medicii spun ca sistemul imunitar reactioneaza la poluarea din aer, printr-o reactie chimica care duce la inflamatii si iritatii, in special la cei sensibili.

Desi soarele face bine pielii dupa luni bune in care stam incotosmanati, vara este bine sa stam cat mai mult in casa. Statisticile arata ca, in SUA, in fiecare secunda moare cate o persoana de cancer de pile. Medicii estimeaza ca cel putin o suta de mii de cazuri de cancer si 60 de mii de decese din cauza acestei boli pot fi prevenite daca sunt descoperite la timp.

Cteste alte articole

13.07.2010. 06:04


violeta ... - 05.04.2007. 21:29

Mare adevar vorbiti ... inainte de ploaie am mari dureri la articulatiile piciorului drept ... am migrene nebune la furtunile geo-magnetige ..si stare de somnolenta si lipsa de vlaga la umeditate mare si temperaturi scazute si presiune atmosferica joasa

burlescu - 14.04.2007. 17:17

inainte cu o zi sau chiar doua am dureri precordiale si la piciorul drept cu senzatia de rece. Am fost diagnosticata cu angina vasospastica dar tratamentul cu diltiazem nu este eficient.

george - 19.04.2007. 13:00

Si eu simteam schimbarile vremii prin dureri groaznice la genunchiul drept. Dupa ce am urmat un tratament cu produse naturiste de la Calivita, genunchiul meu este ca nou, nu mai simt nimic!

baby - 09.05.2007. 02:17

eu am somnolenta mare si lipsa de energie totala cand e umiditate mare si innorat si bate vantul.

Nela --LEU- - 10.05.2007. 12:57

SI EU AM O STARE DE SOMNOLENTA SI SUNT TARE OBOSITA CU DURERI MARI DE CAP . CAND NORII SUNT APASATORII SI VANTUL BATE TARE .

Niki - 18.05.2007. 07:33

Eu am 14 ani si logic sunt in crestere, dar de fiecare data cand sunt nori afara ma doare unul dintre genunchi. Asta inseamna neaparat am ceva, sau pur si simplu am o sensibilitate la scaderile de temperatura?

Alexandra - 09.06.2007. 15:47

Cand vremea se schimba ,eu incep sa stranut, sa-mi fie frig, sa ma doara capul. Chiar azi imi era foarte frig si nu stiam cum sa scap si a inceput o ploaie foarte torentiala cu grindina.

Vasile Pasca din CLUJ - 28.12.2007. 09:35

Usoara durere de cap cu presiune in crestetu capului si stare de somnolenta si lipsit de vlaga in miini si picioare cu usoara cresteri a tensiuni si palpitati.

Ardeleanul - 25.05.2009. 22:20

Stari de agitatie, dureri de cap, mai ales cand citesc prognoza care e aiurea.

florina - 31.05.2009. 15:17

Si eu simt schimbarea anotimpului mai ales cand ploua am dureri de cap dureri mari la solduri sunt apatica si astept cu nerabdare sa iasa soarele din nou.

Cris - 02.07.2009. 17:53

S-a anuntat o vara secetoasa si ploua zilnic. Am o stare de agitatie pentru ca vremea nu respecta prognoza. Oare sunt si eu bolnav ca si cei de mai sus?

maria - 26.12.2009. 16:14

si eu ma simt tare rau cind se schimba vremea de ce oare ma doare tare rau coloana de sus pina jos... picioarele, nu am vlaga in ele.

Gigel - 27.12.2009. 20:42

Pe mine ma doare mana dreapta, care a fost rupta acum vreo 6 luni.

Sebi - 03.02.2010. 19:59

Nu se mai termină odată iarna asta?
Oare când vine primăvara?

explain - 03.02.2010. 20:22

Pe mine ma doare capul cand ma gandesc ca mai sunt luni de zile pina vine vremea buna... Peace

<< Prima < Anterior [1 / 2] Urmator > Ultima >>

Scrie un comentariu

:

:


6 + 9 =

Vrei sa fii la curent cu vremea tot timpul?

Salveaza vremea.ido.ro:

Seteaza ca Start Page
Adauga pagina la favorite
Add to Yahoo! | Add to del.icio.us





Vremea.ro Vremea pe 15 zile Sitemap Prognoza meteo