Meteo Romania
Vremea.ido.ro · Stiri · Atentionare meteo cod galben: marti - ploi abundente

Stiri meteo

Atentionare meteo cod galben: marti - ploi abundente

Administratia Nationala de Meteorologie a emis o atentionare cod galben de ploi abundente. Atentionarea intra in vigoare in aceasta noapte si este valabila pana marti, 15 aprilie, la ora 22.00.

Potrvit inmh.ro, in acest interval, in zona de deal a Munteniei si a Moldovei, precum si in zona Carpatilor Meridionali si Orientali va ploua insemnat cantitativ.

Se vor cumula cantitati de apa intre 25 si 45 l/mp, iar izolat, mai ales la munte, si 50-60 l/mp in 24 de ore.

In municipiul Bucuresti si in imprejurimi, indeosebi in a doua parte a noptii de luni spre marti si in prima parte a zilei de marti, se vor totaliza in jur de 25 – 30 l/mp.

In Carpatii Orientali si Meridionali, la altitudini de peste 1500 m, precipitatiile vor fi si sub forma de ninsoare.

Si INSTITUTUL NATIONAL DE HIDROLOGIE SI GOSPODARIRE A APELOR atentioneaza ca in intervalul 15.04 ora 3 – 16.04 ora 18 se vor produce cresteri de debite si niveluri cu posibile depasiri ale cotelor de atentie.

Sunt vizate bazinele hidrografice: Olt (curs superior si afluenti curs inferior), Vedea, Teleorman, Arges, Dambovita, Ialomita, Prahova, Teleajen, Buzau, Rm. Sarat, Putna, Trotus, Bistrita, Moldova si Suceava.

Cotele de atentie ar putea fi depasite pe raurile mentionate situate in judetele: Suceava, Harghita, Neamt, Brasov, Covasna, Vrancea, Bacau, Valcea, Arges, Dambovita, Prahova, Buzau, Teleorman si Giurgiu.

avertizare hidrologica

Update: Avertizarea hidrologică cu cod galben a fost ridicată, miercuri, pentru 11 judeţe, însă trei noi judeţe Mureş, Timiş şi Caraş Severin, au primit, pentru o zi, cod galben de inundaţii, potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărirea Apelor (INHGA).

14.04.2008. 13:00


Bila Neagra - 14.04.2008. 15:42

Nu mai impresioneaza pe nimeni codurile, ploile... Care vin si pleaca... Si in urma raman case distruse, familii pe drumuri, autoritati care promit... Oare de ce toate nenorocirile li se intampla numai celor necajiti, celor care, de regula, traiesc de pe o zi pe alta?

vasile corina - 15.04.2008. 08:03

nu e corect sa ploua mai ales ca la noi in pitesti vineri o sa inceapa simfonia lalelor. vrem sa se incalzeasca pentru ca sa ne putem bucura de concertul de sambata seara. de ce aceasta avertizare .nu e corect

Vlad - 17.04.2008. 22:41

Sosesc si se duc ... raman distrugerile , dar nimeni nu se poate impotrivi vremii.

burebista - 22.04.2008. 14:57

specialisti destepti ar trebui sa inunde vechile lacuri naturale din anii 70 pentru a mai avea ceva ploi locale sa nu depindem de irigatii

butoi alina - 22.04.2008. 15:05

nu am

Scrie un comentariu

:

:


5 + 5 =

Vrei sa fii la curent cu vremea tot timpul?

Salveaza vremea.ido.ro:

Seteaza ca Start Page
Adauga pagina la favorite
Add to Yahoo! | Add to del.icio.us





Sitemap Prognoza meteo Arhiva Articole Starea vremii Vremea.ro Vremea pe 15 zile