Meteo Romania
Vremea.ido.ro · Stiri · Avertizare hidrologica pentru judetele Timis, Caras-Severin si Mehedinti

Stiri meteo

Avertizare hidrologica pentru judetele Timis, Caras-Severin si Mehedinti

Institutul National de Hidrologie si Gospodarirea Apelor a emis avertizare cod portocaliu de inundatii pe mai multe rauri din Timis, Caras-Severin si Mehedinti, in intervalul 4.03.2009, ora 12:00 – 6.03.2009, ora 16:00.

Avertizare hidrologica

Fenomenele vizate sunt cresteri de debite si niveluri peste cotele de atentie si inundatie precum si scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie cu efect de inundatii.

Bazinele afectate sunt Crasna, Barcau, Crisurile, Bega, Timis, Barzava, Moravita, Caras, Nera, Cerna, Desnatui, Jiu, Lotru, afluentii Oltului inferior, Vedea, Arges superior, Prahova si Buzau superior.

Avand in vedere posibilele efecte ale cresterilor de temperatura prognozate, precum si caderea unor cantitati insemnate de precipitatii cumulate ce se pot suprapune peste stratul de zapada, Administratia Nationala „Apele Romane” (ANAR) monitorizeaza cu frecventa mai mare cursurile de apa si evalueaza echivalentul de apa din stratul de zapada existent in zonele inalte, din bazinele hidrografice mentionate mai sus.

La nivelul ANAR, Directiile de Ape Banat, Crisuri, Jiu, Olt, Arges-Vedea si Ialomita-Buzau s-a impus starea de vigilenta si monitorizarea 24 ore din 24 a situatiei hidrologice, precum si pregatirea materialelor si mijloacelor de interventie operativa.

ANAR, prin unitatile sale teritoriale, va adapta programele de exploatare ale acumularilor in vederea asigurarii transelor de atenuarea viiturilor, acolo unde este cazul. Totodata, ANAR va tine in permanenta legatura cu Inspectoratele Judetene de Situatii de Urgenta, pentru monitorizarea eventualelor efecte ale cresterilor de debite si interventie.

03.03.2009. 21:24


Acest articol nu are nici un comentariu.

Scrie un comentariu

:

:


5 + 9 =

Vrei sa fii la curent cu vremea tot timpul?

Salveaza vremea.ido.ro:

Seteaza ca Start Page
Adauga pagina la favorite
Add to Yahoo! | Add to del.icio.us





Sitemap Prognoza meteo Arhiva Articole Starea vremii Vremea.ro Vremea pe 15 zile