Meteo Romania
Vremea.ido.ro » Știri meteo
Cod galben 22 – 23 decembrie: viscol și strat consistent de zăpadăATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN

Interval de valabilitate: 22 decembrie, ora 05 – 23 decembrie, ora 18;
Fenomene vizate: viscol și strat consistent de zăpadă;
În zona montană a județelor Satu-Mare, Maramureș, Bistrița-Năsăud și Cluj, mai ales la altitudini de peste 1500 m, temporar va ninge, stratul de zăpadă nou depus va fi consistent, iar vântul va sufla tare, cu rafale de peste 80 km/h. Ninsoarea va fi viscolită și vizibilitatea va scădea semnificativ.

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 22 decembrie, ora 05 – 23 decembrie, ora 18
Fenomene vizate și zone afectate: precipitații mixte, depuneri de polei și intensificări ale vântului la munte, îndeosebi la altitudini sub 1500 m; polei în zonele joase de relief din jumătatea de nord a țării;

În intervalul menționat, la munte la altitudini îndeosebi sub 1500 m vor fi precipitații mixte în general moderate cantitativ ce vor favoriza depunerile de polei, iar vântul va avea intensificări temporare cu rafale în general de 50…55 km/h.
În zonele joase de relief din jumătatea de nord a țării, temporar se vor semnala precipitații predominant sub formă de ploaie ce vor favoriza formarea poleiului.

Notă: În cursul nopții de duminică spre luni (23/24 decembrie) și pe parcursul zilei de luni (24 decembrie) vor fi precipitații în toate regiunile, mai însemnate cantitativ în zonele de munte unde vor predomina ninsorile.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Publicat în Avertizari meteo | Lasă un comentariu


Sursa avertizari meteo: Administratia Nationala de Meteorologie (ANM).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sitemap Arhiva - Politica de confidențialitate