Meteo Romania
Vremea.ido.ro » Știri meteo
Două avertizări cod portocaliu: ploi abundente în 29 și 30 iunieMESAJ 1

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ

COD GALBEN
Interval de valabilitate: 29 iunie, ora 11:30 – 30 iunie, ora 06;
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată și cantități însemnate de apă;
În intervalul 29 iunie, ora 11:30 – 30 iunie, ora 06, în cea mai mare parte a Moldovei, precum și în Transilvania, Maramureș, Crișana, Banat, nordul Munteniei și zona montană și deluroasă a Olteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și pe arii restrânse căderi de grindină. Prin acumulare sau în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de peste 25 l/mp și izolat 40-50 l/mp.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 29 iunie, ora 15 – 30, iunie ora 06;
Fenomene vizate: ploi abundente;
În jumătatea de nord a Moldovei, zona Carpaților Orientali, local în Maramureș și în sud-estul Transilvaniei temporar va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă de 40-50 l/mp și pe arii restrânse 60-70 l/mp.
Notă: Manifestări ale instabilității atmosferice vor fi și în celelalte regiuni, dar pe arii mai restrânse și pentru intervale mai scurte de timp.


MESAJ 2

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ

COD GALBEN
Interval de valabilitate: 30 iunie, ora 06 – 01 iulie, ora 06;
Fenomene vizate: cantități însemnate de apă, instabilitate atmosferică;
În intervalul 30 iunie, ora 6 – 01 iulie, ora 6, în cea mai mare parte a Moldovei, Transilvaniei și Maramureșului, precum și în jumătatea de nord a Munteniei și în zona montană a Olteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și izolat grindină.
Prin acumulare sau în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de peste 25 l/mp și izolat 40-50 l/mp.

COD PORTOCALIU
Interval de valabilitate: 30 iunie, ora 06 – 30 iunie, ora 23;
Fenomene vizate: ploi abundente;
Local în Moldova, precum și în zona Carpaților Orientali și Meridionali temporar va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă de 50 l/mp și izolat 60-70 l/mp.
Notă: Manifestări ale instabilității atmosferice vor fi și în celelalte regiuni, dar pe arii mai restrânse și pentru intervale mai scurte de timp.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Publicat în Avertizari meteo | Lasă un comentariu


Sursa avertizari meteo: Administratia Nationala de Meteorologie (ANM).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sitemap Arhiva - Politica de confidențialitate