Meteo Romania
Vremea.ido.ro » Știri meteo

Actualizare cod portocaliu. Cod galben pentru 23 martie: ninsori, intensificări ale vântului, zăpadă spulberată, vreme deosebit de rece

ACTUALIZARE
MESAJ 1


AVERTIZARE METEOROLOGICĂ

COD GALBEN
Interval de valabilitate: 23 martie, orele 09:30 – 15;
Fenomene vizate: ninsori însemnate cantitativ, intensificări ale vântului, vreme deosebit de rece;

În cea mai mare parte a Moldovei, în estul Olteniei și local în nordul Munteniei, precum și în zona Munților Banatului, a Carpaților Meridionali și de Curbură va continua să ningă și să se depună strat nou de zăpadă. Vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 45-55 km/h, temporar viscolind și spulberând zăpada. În sudul și în estul Dobrogei precipitațiile vor fi mixte, iar vântul va depăși 60-65 km/h, în special pe litoral. Vremea se va menține deosebit de rece, iar intensificările vântului vor accentua senzația de frig.

COD PORTOCALIU
Interval de valabilitate: 23 martie, orele 09:30 – 15;
Fenomene vizate: viscol, ninsori abundente, vizibilitate scăzută;

În cea mai mare parte a Munteniei și a Dobrogei și în sudul Moldovei va continua să ningă abundent, iar vântul va avea intensificări cu rafale de 50…60 km/h și temporar 65…70 km/h, viscolind și local troienind zăpada și diminuând vizibilitatea.

MESAJ 2

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN

Interval de valabilitate: 23 martie, orele 15 – 20
Fenomene vizate: ninsori, intensificări ale vântului, zăpadă spulberată, vreme deosebit de rece;

În jumătatea de est a Munteniei, în Dobrogea și în cea mai mare parte a Moldovei ninsorile vor continua, dar vor fi în diminuare ca intensitate. Vântul va mai avea intensificări, cu viteze la rafală în general de 45-55 km/h, temporar de peste 60 km/h în Bărăgan, viscolind și spulberând zăpada și diminuând vizibilitatea. În sudul și în estul Dobrogei precipitațiile vor fi mixte.
Vremea va fi în continuare deosebit de rece, iar intensificările vântului vor accentua senzația de frig.
Notă: în cursul nopții de vineri spre sâmbăta (23/24 martie) în estul și în sud-estul țării, vor mai fi intensificări ale vântului, cu 35-45 km/h, spulberând zăpada depusă.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Publicat în Avertizari meteo

Emitent avertizari meteo: Administratia Nationala de Meteorologie





Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sitemap Arhiva - Politica de confidențialitate