Meteo Romania
Vremea.ido.ro » Știri meteo
Cod galben 19-20 martie: precipitații moderate cantitativ, mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, strat de zăpadă local consistent, polei, intensificări ale vântuluiACTUALIZARE
MESAJ 1: INFORMARE METEOROLOGICĂ

Fenomene vizate: precipitații mai ales sub formă de ninsoare, polei, intensificări ale vântului, vreme deosebit de rece;

În intervalul 19 martie, ora 13.30 – 20 martie, ora 20, vor fi perioade cu precipitații mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare în cea mai mare parte a țării, astfel că pe arii restrânse se va forma polei și local se va depune strat de zăpadă. Vântul va avea intensificări temporare în majoritatea regiunilor cu viteze de 50-60 km/h, iar în zona montană înaltă rafalele vor depăși 70-80 km/h, viscolind și spulberând zăpada. Vremea se va menține deosebit de rece pentru această perioadă.

MESAJ 2: ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN

Interval de valabilitate: 19 martie, ora 18 – 20 martie, ora 15
Fenomene vizate: precipitații moderate cantitativ, mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, strat de zăpadă local consistent, polei, intensificări ale vântului;

În Banat, cea mai mare parte a Olteniei, precum și în zona Carpaților Occidentali și în vestul Carpaților Meridionali începând din seara zilei de luni (19 martie) și până în dimineața zilei de marți (20 martie), temporar vor fi mai ales ninsori moderate cantitativ și se va depune strat de zăpadă, local mai consistent. Îndeosebi în sudul Olteniei se va forma polei.

Pe arii relativ extinse în Muntenia, în special seara și în prima parte a nopții de luni spre marți (19/20 martie) vor fi precipitații mai ales sub formă de lapoviță și local se va semnala polei, apoi vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă în general de 10-15 cm.

În Dobrogea vor fi precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare, izolat mai însemnate cantitativ, în jur de 15-20 l/mp, și se va produce polei.

Temporar, vântul va prezenta intensificări cu viteze în general de 50-55 km/h, mai mari în zona montană înaltă, dar și pe litoral pe parcursul zilei de marți (20 martie) unde vor atinge 65 km/h.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Publicat în Avertizari meteo | Lasă un comentariu


Sursa avertizari meteo: Administratia Nationala de Meteorologie (ANM).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sitemap Arhiva - Politica de confidențialitate