Meteo Romania
Vremea.ido.ro » Știri meteo
Informare meteo ANM pentru 23-24 decembrie: intensificări ale vântului și ninsori viscolite în zona montană înaltă, precipitații mixte și poleiINFORMARE METEOROLOGICĂ
Interval de valabilitate: 23 decembrie, ora 02 – 24 decembrie, ora 22
Fenomene vizate: intensificări ale vântului și ninsori viscolite în zona montană înaltă, precipitații mixte și polei

Din a doua parte a nopții de vineri spre sâmbătă (22/23 decembrie) până duminică noaptea (24 decembrie), în zona montană, mai ales la altitudini mari, vor fi intervale de timp în care va ninge, se va depune strat nou de zăpadă, iar vântul va avea intensificări temporare cu viteze ce vor depăși 70…80 km/h, iar pe crestele cele mai înalte 90 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.

În intervalul menționat, temporar vor fi precipitații în Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova și Banat și pe arii restrânse în restul teritoriului, sub formă de ninsoare, lapoviță și ploaie, favorizând formarea poleiului.

Intensificări ale vântului cu rafale de 50 – 60 km/h vor fi și în zonele mai joase de relief, cu precădere din nord-estul și sud-vestul țării.

NOTĂ: În zona montană înaltă vântul va mai avea intensificări temporare și pe parcursul zilei de luni (25 decembrie) spulberând zăpada.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Publicat în Avertizari meteo | 1 comentariu


Sursa avertizari meteo: Administratia Nationala de Meteorologie (ANM).Un răspuns la Informare meteo ANM pentru 23-24 decembrie: intensificări ale vântului și ninsori viscolite în zona montană înaltă, precipitații mixte și polei

  1. value spune:

    Cu Vremea Nu Te Joci. Înainte Sa Pleci De Acasa Pune Decuseara Lopata In Masina Si Saculetu Cu Nisip Si Circulati Prudent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sitemap Arhiva - Politica de confidențialitate