Meteo Romania
Vremea.ido.ro » Știri meteo

Prognoza meteo pentru mai, iunie si iulie

Specialiştii ANM prognozează în perioada mai – iulie o medie a temperaturilor lunare normală pentru aceste perioade ale anului. Însă în luna iunie maximele ar putea trece peste 32 de grade Celsius, iar în luna iulie va fi ceva mai cald decât limitele normale în majoritatea regiunilor Romaniei.

Mai

Media temperaturilor din această lună vor fi normale, cu maxime între 15 şi 25 grade Celsius, iar cele minime între 4 şi 14 grade Celsius. Vor fi şi zile mai fierbinţi cu maxime de peste 30 grade Celsius în sudul ţării. Nopţile foarte reci vor avea un regim termic la limita de înghet în depresiunile din nordul şi centrul ţării. Luna mai se va mai caracteriză prin averse de ploaie şi descărcări electrice. Local se vor manifesta grindină şi vânt mai puternic sau vijelie.

Iunie

Temperaturile vor fi mai ridicate peste cele obişnuite în jumatatea nordică a ţării. În restul ţării, regimul termic va fi normal.

Maximele se vor încadra între 20 şi 30 Celsius, iar cele minime între 7 şi 17 grade Celsius. De asemenea, vor fi zile foarte calde cu maxime de peste 32 grade Celsius în sudul ţării. Cele mai reci nopţi vor avea minime de 5 grade Celsius în depresiunile din centrul şi nordul ţării. În ceea ce priveşte precipitaţiile, se vor înregistra cantităţi normale, însă cu tendinţa de deficit în estul ţării. Şi în această lună se vor semnala averse de ploaie, vânt mai puternic sau vijelie şi local grindină.

Iulie

În această lună va fi mai cald decât în mod obişnuit în toată ţara. Maximele se vor încadra între 21 şi 31 grade Celsius, iar cele minime între 9 şi 19 grade Celsius. Vor fi şi zile caniculare cu maxime de peste 35 grade Celsius în vestul şi sudul ţării, dar şi nopţi cu aspect tropical ( minime de peste 20 grade Celsius ) în sudul ţării şi pe litoral. Se vor semnala precipitaţii în cantităţi normale, averse de ploaie, vânt mai puternic, vijelie şi local grindină.

Publicat în Prognoze




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sitemap Arhiva - Politica de confidențialitate